De brouwerij

Torens Tilburg (sinds 013)

De naam Torens laat zich raden. Ze vormen sinds 1816 (officieel) het wapen van de stad Tilburg.

'Bij besluit van den 20sten Februarij 1816, bevestigt bij dezen de Stad Tilburg in gevolge het door haar gedaan verzoek in het bezit van het navolgende Wapen: Zijnde van lazķķr beladen met drie Burchten van goud', om precies te zijn. Veel spannender gaan we het niet maken. Hoeft ook niet want het gaat tenslotte om wat er in je glas zit.

Het idee Torens is eind van de zomer 2010 geboren aan een tuintafel aan de St. Josephstraat. Drie jaar lang, iedere week met heel veel plezier recepten samenstellen, aanpassen, lachen, blunderen, ploffende ketels, klappende flessen, veel dweilen en natuurlijk proeven. Heel veel proeven. Daar is eigenlijk en vooral gelukkig niets aan veranderd maar ondertussen is het wel de moeite waard gebleken een aantal bieren met meer mensen te delen. Sinds het jaar 013 zijn er verschillende bieren op de markt gebracht en brouwen we aan de Tilburgse Piushaven al tijden met veel plezier aan alles wat bij Tapperij Burgemeester Jansen en slijterijen in de omgeving te krijgen is.

Zullen we maar gewoon lekker bier maken?
We houden het graag eenvoudig. Bier maken is kinderlijk eenvoudig. Maar als je het echt naar je hand wil zetten is het een serieuze wetenschap. Er zijn zoveel facetten binnen het proces dat we dachten eerst maar eens te proberen een lekker bier te maken met wat er sinds jaar en dag aan ingrediŽnten ten grondslag ligt. Een bier waar je er nog een van wil drinken. Voor herhaling vatbaar dus.